TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS SEYHAN’DA YENİDEN YAŞAM BULUYOR
Seyhan’da kentin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, kent kimliğini bozmadan tarihi yapıları yeniden kent yaşamının bir parçası haline getiriyor. Adana’nın önemli tarihi yapılarından olan Eski İstasyon’u restore edip sosyo-kültürel bir fonksiyonla halkın hizmetine sunmak için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tarihi Eski İstasyon’un yılsonunda “Lezzet İstasyonu” olarak hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Başkan Akay, yemekli vagon nostaljisinin de yaşatılacağını bildirdi.
RESTORASYON ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
1883 yılında Adana’da üretilen pamuğun İngiltere’ye nakledilmesi amacıyla inşa edilen ve yeni gar binasının açıldığı 1923 yılına kadar hizmet veren; Seyhan Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restorasyonuna başlanan Eski İstasyon binasındaki çalışmalar aralıksız sürüyor.
ESKİ İSTASYON’DAN LEZZET İSTASYONU’NA
Restorasyon çalışmalarını inceleyen Başkan Akay, Eski İstasyon’un Adana tarihinde iz bırakan yapılarından biri olduğunu vurguladı. Akay, “Yeni Gar binasının hizmete girmesinin ardından bir süre atıl halde kalan, yakın zamanda da bir özel eğitim kurumuna ev sahipliği yapan Eski İstasyon’u ‘Lezzet İstasyon’ olarak yeniden kent yaşamına kazandırmak için kamulaştırıp, restorasyonuna başladık” diye konuştu.
ADANA’NIN EŞSİZ LEZZETLERİ TANITILACAK
Adana’nın eşsiz lezzetlere sahip bir kent olduğunun altını çizen Başkan Akay, tarihi binanın bir gastronomi merkezi olarak hizmet vereceğini aktardı. Akay, “Burada yöresel ve kültürel yiyeceklerimizin tanıtımını yapacağız. Ayrıca bunları yapacak kişilerin eğitimi için de tarihi binamızı, ek bir eğitim tesisiyle tamamlayacağız. Bu eğitim tesisinin lokantası, atölyeleri ve mutfağı olacak” şeklinde konuştu.
YEMEKLİ VAGON NOSTALJİSİ DE YAŞATILACAK
Yemekli vagon nostaljisinin de aynı alanda yaşatılacağını vurgulayan Başkan Akay, “Burada vagonlarımız da var ve gar lokantalarının nostaljisini de konuklarımıza yaşatacağız. Yılsonuna kadar Adana bir ‘Lezzet İstasyonu’na, gastronomi merkezine kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.
EĞİTİM
15 Mayıs 2026SPOR
15 Mayıs 2026EĞİTİM
15 Mayıs 2026SPOR
15 Mayıs 2026SPOR
15 Mayıs 2026EĞİTİM
15 Mayıs 2026EĞİTİM
15 Mayıs 2026
1
Çukurova Ankaralılar Derneği Kahvaltı da Buluştu
962 kez okundu
2
ÇÜ’de Çölyak Günü Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
894 kez okundu
3
Adana’da sivil toplum ve eğitim camiası iftar sofrasında buluştu
662 kez okundu
4
Yavuz, “Pozantı alın teriyle yoğrulmuş güçlü bir dayanışma kültürüne sahip”
522 kez okundu
5
Adana valiliğinin bahçesinde 36 turunç ağacı toprakla buluştu
333 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.