Seyhan Belediyesi, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri kapsamında üçüncü kez getirilen hafta sonu kısıtlamasında klasik Belediyecilik hizmetlerini yoğunlaştırırken, evde kalan vatandaşlara “Seyhan Belediyesi Youtube Kanalı” aracılığıyla yapılan canlı yayınlarla alternatif eğlence imkânı sunuldu.
Seyhan Belediyesince, Başkan Akif Kemal Akay’ın “kısıtlı günlerde halka dokunan hizmetlerin artırılması” talimatı çerçevesinde sürdürülen iş ve işlemler çeşitlendirilerek artırılıyor.
“PANDEMİ ŞARTLARINA ÖZEL HİZMET”
Seyhan Belediyesi ekiplerince pandemi şartlarına göre şekillenen hizmetler halkın takdirini kazanıyor. Ekipler, normal günlerde yoğun olan sokaklarda asfalt yenileme ve sağlıklaştırma ile parke döşeme çalışmasını, İhtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılmasını, yakınlarında Covid-19 çıkan ve kendilerinde şüphe duyan bireylere “Pozitif Taksi” uygulamasını rutin olarak sürdürdü. Kurulan özel ekipleri ise ilçe genelinde apartmanların ortak kullanım alanları ile Covid-19 hastası çıkan evlerde dezenfeksiyon hizmetini aralıksız devam ettirdi.
KISITLI GÜNLERDE VERİLEN HİZMET ÇEŞİTLENDİRİLDİ
Seyhan Belediyesi ekipleri, rutin çalışmaların dışında her kısıtlama günlerinde olduğu gibi kedi-köpek ve güvercinler için besleme çalışması yaptı. Bu çalışmaya su kenarlarında yaşayan kazlar da dâhil edildi. Belediye ekipleri sokakta yaşayan evcilleştirilebilen tüm canlılara besleme çalışması yaparak, kısıtlama günlerinde aç kalmalarını önledi.
EVDE KALAN VATANDAŞA ALTERNATİF EĞLENCE
Seyhan Belediyesince kurulan ‘Seyhan Belediyesi Youtube kanalı’ ise kısıtlı günlerde evde kalan halka alternatif eğlence ve spor imkânı sundu. Sabah sporları, çocuklar için “Ah şu mikroplar” adlı tiyatro oyunu ve Marakas etkinliği, şiir ve davul şovlar Seyhan Belediyesi Youtube kanalından canlı yayınlanarak halka alternatif eğlence imkânı sağlandı.
EĞİTİM
08 Haziran 2026SPOR
08 Haziran 2026EĞİTİM
08 Haziran 2026SPOR
08 Haziran 2026SPOR
08 Haziran 2026EĞİTİM
08 Haziran 2026EĞİTİM
08 Haziran 2026
1
Çukurova Ankaralılar Derneği Kahvaltı da Buluştu
979 kez okundu
2
ÇÜ’de Çölyak Günü Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
911 kez okundu
3
Adana’daki sahipsiz hayvanlar barınaklara alınmak üzere toplatılıyor
706 kez okundu
4
Sütcü “Teorik Bilgi, Sahada Güçlenir”
700 kez okundu
5
Adana’da sivil toplum ve eğitim camiası iftar sofrasında buluştu
676 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.