Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yeni haftanın hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Tekin’in paylaştığı son değerlendirmelere göre, hafta boyunca yurdun büyük bölümünde öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.
Pazartesi günü Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya’nın batısının iç kesimleri ile Burdur çevrelerinde de yağış görülecek. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.
Salı günü, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.
Çarşamba günü yağışların daha geniş bir alana yayılacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Orta ve Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısında yağış bekleniyor.
Perşembe ve cuma günleri de yurt genelinde yağışların devam edeceği öngörülüyor.
Özellikle Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda görülecek kuvvetli yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Tekin, güneyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgar konusunda da uyarıda bulundu.
Yeni haftayla birlikte hava sıcaklıklarının artış göstereceğini belirten Tekin, hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyledi.
Ankara’da pazartesi ve salı günü yağış beklenmezken, çarşamba günü sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Başkentte sıcaklıkların pazartesi 21, salı 24, çarşamba ise 26 dereceye kadar çıkması bekleniyor.
İstanbul’da üç gün boyunca yağış öngörülmezken, parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklıkların 24 ila 26 derece aralığında olması bekleniyor.
Özgür Özel’e saldıran şahsın kimliği ortaya çıktı
İzmir’de de parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak. Kentte sıcaklıkların 28 ile 30 derece arasında seyretmesi tahmin ediliyor.
EĞİTİM
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026EĞİTİM
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026EĞİTİM
17 Nisan 2026EĞİTİM
17 Nisan 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7670 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4618 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2762 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1807 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1708 kez okundu