DOLAR 44,2795 0.22%
EURO 50,5902 -0.78%
ALTIN 7.134,90-0,98
BITCOIN 3114842-2.34416%
Ankara

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye'den İsrail'e 'Diplomatlara saldırı' tepkisi

Türkiye'den İsrail'e 'Diplomatlara saldırı' tepkisi

ABONE OL
21 Mayıs 2025 19:58
Türkiye'den İsrail'e 'Diplomatlara saldırı' tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARA

Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin Cenin kentinde Türk diplomatların da bulunduğu bir gruba ateş açmasına sert tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, Kudüs Başkonsolosluğu’ndan bir görevlinin de yer aldığı diplomat kafilesinin hedef alınması en güçlü ifadelerle kınandı.

Açıklamada, “Diplomatların hayatlarını tehlikeye atan bu saldırı, İsrail’in uluslararası hukuku ve insan haklarını sistematik biçimde hiçe saydığının bir başka göstergesidir” denildi.

Türkiye, saldırının yalnızca bireysel güvenliği tehdit etmediğine, aynı zamanda devletler arası ilişkilerin temelini oluşturan karşılıklı saygı ve güveni zedelediğine vurgu yaptı. Bakanlık, olayın derhal soruşturulmasını ve sorumluların hesap vermesini talep etti.

Açıklamanın sonunda uluslararası topluma da çağrıda bulunuldu: “Bu tehlikeli eylemi en güçlü biçimde kınamaya ve İsrail’in cezasızlık zırhını kırmak için somut adımlar atmaya davet ediyoruz.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.