ANKARA
Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin Cenin kentinde Türk diplomatların da bulunduğu bir gruba ateş açmasına sert tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, Kudüs Başkonsolosluğu’ndan bir görevlinin de yer aldığı diplomat kafilesinin hedef alınması en güçlü ifadelerle kınandı.
Açıklamada, “Diplomatların hayatlarını tehlikeye atan bu saldırı, İsrail’in uluslararası hukuku ve insan haklarını sistematik biçimde hiçe saydığının bir başka göstergesidir” denildi.
Türkiye, saldırının yalnızca bireysel güvenliği tehdit etmediğine, aynı zamanda devletler arası ilişkilerin temelini oluşturan karşılıklı saygı ve güveni zedelediğine vurgu yaptı. Bakanlık, olayın derhal soruşturulmasını ve sorumluların hesap vermesini talep etti.
Açıklamanın sonunda uluslararası topluma da çağrıda bulunuldu: “Bu tehlikeli eylemi en güçlü biçimde kınamaya ve İsrail’in cezasızlık zırhını kırmak için somut adımlar atmaya davet ediyoruz.”
EĞİTİM
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7644 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4592 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2701 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1782 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1681 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.