DOLAR 44,8823 0.05%
EURO 52,8739 0.09%
ALTIN 6.918,61-0,67
BITCOIN 3369421-0.17949%
Ankara
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kızılay yaraları sarıyor!

Kızılay yaraları sarıyor!

ABONE OL
1 Mart 2023 19:35
Kızılay yaraları sarıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremden etkilenen illerde aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla hem çalışanları hem de gönüllüleri ile seferberliğini sürdüren Türk Kızılayı bir yandan yardım dağıtırken diğer yandan özellikle çocuklardaki psikolojik etkileri telefi için moral ve motivasyon sağlıyor.

Resim önizlemesi
Öngörülmeyen, tahmin edilemeyen,yer bilimcileri bile şaşırtan, hiçbir süper güç devletin bile altından kalkamayacağı büyüklükte yaşanan yüzyılın felaketine rağmen deprem mağdurlarının yaralarını sarmak için seferber olan Türk Kızılayı, 11 ilde gece gündüz sahadan ayrılmıyor.

Resim önizlemesi
Hatay’daki yardım dağıtımı ekibinde yer alan Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, çocuklara da moral ve motivasyon sağladı.
Afetzedelere gıda, hijyen malzemesi ve kıyafetlerini bulunduğu yardım kolilerini kendisi de taşıyan Genel Sekreter Saygılı, “Gün birlik ve dayanışma günüdür. Ateş düştüğü yeri değil hepimizi yaktı. Türkiye güçlü bir devlet ve bu yaraların sarılmasının da üstesinden gelecektir. Bizler de Kızılay ekibi olarak gece gündüz sahadayız” dedi.
Deprem çadırlarında yaşayan vatandaşlarla sohbet eden, ihtiyaçları yerinde tespit ederek, derhal temini için ekipleri seferber eden Genel Sekreter Ramazan Saygılı, çocukları da unutmadı.

Resim önizlemesi
Çocuklarla boyama yapan, sohbet eden, moral ve motivasyon sağlamaya çalışan Ramazan Saygılı, “Her çocuk bir çiçektir. Bu yıkıcı depremde yaşanan psikolojik tahribatı en aza indirmeliyiz. Çünkü, sıradan bir felaket yaşamadık. Bu faleket birçok Avrupa ülkesinden daha büyük alanı etkiledi. 11 ilimizde yüreklerimiz yandı, canlar kaybedildi. Onlara Allah’tan rahmet dilerken, yakınlarına sabır temenni ediyorum. Allah’ım bu ve benzer afetleri bir daha bu güzel ülkemize yaşatmasın” dedi.
Ramazan Saygılı, Kızılay ekibi olarak yaralar sarılıp, hayat normal akışına dönünceye kadar sahada olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.