Adana’da zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan inşaat işçileri için yapılan protokolle bu belge artık ücretsiz şekilde verilecek.Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER), Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Adana Müteahhitler Birliği ve EBA Danışmanlık arasında mesleki yeterlilik noktasında kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol sayesinde artık zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan inşaat işçilerine bu belge artık ücretsiz şekilde verilecek.

Belge ile de hem işçiler sosyal haklarını koruyacak hem de müteahhitler belgeli kişileri yanlarında çalıştıracak. Gazetecilere açıklamalarda bulunan AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Bu işten ekmek yiyen bütün herkesi belgelendireceğiz. Örneği adam geliyor sıvacı. Boyayı da yaparım diyor. Artık her ikisini yapamayacak. Kalıpçıysa, kalıpçı belgesi, sıvacıysa sıvacı belgesi olacak. 25 dalda sertifika veriyoruz. Buradaki amaç herkesi kayıt altına alabilmek. STK’lar olarak bu sertifikaların verilmesi Türkiye’de bir ilk” diye konuştu.AYAMDER Başkanı Nadir Vurankaya ise işçilere belgelerin verilmesinin önemli olduğunu söyledi.Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli de işçilere sertifikaların ücretsiz verilmesinin toplumsal bir katkı olacağını belirtti.AKAMDER binasında gerçekleşen imza törenine AYAMDER yönetim kurulu üyeleri Zafer Ofluoğlu, Onur Aktakas, Emrah Keskin, AKAMDER yönetim kurulu üyeleri Sayım Azmaz, Adnan Kemali Ünal, Mehmet Ali İnan, Özcan Güngör ile danışmanlık firması sahibi Banu Dilmaç ve akademik çalışanları katıldı.Konuşmaların ardından ilgili protokol imzalandı.
EĞİTİM
08 Haziran 2026SPOR
08 Haziran 2026EĞİTİM
08 Haziran 2026SPOR
08 Haziran 2026SPOR
08 Haziran 2026EĞİTİM
08 Haziran 2026EĞİTİM
08 Haziran 2026
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
63458 kez okundu
2
HSBC, havacılık hisselerini mercek altına aldı
1762 kez okundu
3
Sütcü “Teorik Bilgi, Sahada Güçlenir”
700 kez okundu
4
Mavinet Baskı: Aracınıza Özel Plakalıklarla Tarzınızı Yansıtın
603 kez okundu
5
Et ve Süt Kurumu satılamayan kurbanlıkları alacak
511 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.