Adana Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Adana’nın yol, arıtma, su, trafik ve benzeri sorunlarını çözmek için çalışırken, bir yandan da kültür-sanat kenti olan Adana’nın bu özelliğini geliştirerek gelecek nesillere taşımak için çaba harcıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete hazır hale getirmek için uzun süredir çaba harcadığı İnce Memed Halk Kütüphanesi açıldı. Açılışa siyasiler, konuklar, bürokratlar ve Adanalılar katıldı.
ÜLKEMİZİN ENDER HALK KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİ OLACAK
Mahfesığmaz Mahallesi 79019 Sokak’ta açılan ve adı; dünyaca ünlü Adanalı yazar Yaşar Kemal’in İnce Memed romanından esinlenilerek verilen kütüphanenin açılışına katılan öğrenciler ve halkla bir araya gelen Başkan Zeydan Karalar, “Burası için çok emek harcadık. İdeal bir kütüphane, gençler için çalışma alanı olsun istedik. Kütüphanenin bulunduğu bölgede çok sayıda üniversitede öğrencimiz var ve kentin her noktasından kolay ulaşılabilecek bir yer seçtik. Evde, yurtta rahat ders çalışamayan, kitap okuyamayan, araştırma yapamayan gençlerimiz, öğrencilerimiz için böyle bir kütüphane hazırladık.
17 bin kitap kapasiteli, 30 bilgisayarlı dijital kütüphane, sınırsız kablosuz interneti, seminer salonları, özel çalışma odaları, grup çalışma odaları ve güvenlik sistemi ile ve 200 kişinin aynı anda hizmet alabileceği kütüphanemiz önemli bir görevi yerine getirecek. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ilk halk kütüphanesi olma özelliğini taşıyor. Şu anda 10 bin kitabımız var. 17 bin kitap kapasitesi doldurulduğu an ülkemizdeki ender halk kütüphanelerinden biri haline geleceğiz. Bu bizim eğitime, öğretime ve gençlerimize verdiğimiz önemden kaynaklanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime verdiği önemi biliyoruz ve onun gösterdiği hedefte ilerlemek için çalışıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün laik Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize, yeni neslin eserleri olacağını söylediği öğretmenlerimize, her yaştan ve her kesimden insanımıza hizmet edecek bir yer. Cumhuriyet öğretmenlerimizin tamamı bu sorumluluğun bilincinde ve onlara da kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN YOLU
Başkan Zeydan Karalar, yeni kütüphaneler açacaklarını belirterek, “Bir filozofun dediği gibi; Bir kütüphane, bin hapishane kapatır. Önemli parklarımızda kütüphaneler açmaya devam edeceğiz. Bilim yolunda, aydınlık Türkiye yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bizim tek yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği yoldur” diye konuştu.
Başkan Zeydan Karalar, açılışı takip eden gençlere Gençler İçin Atatürk kitabını hediye etti.
İNCE MEMED HALK KÜTÜPHANESİ
Bodrum Kat: Konferans, seminer gibi etkinlikler ve bireysel çalışmaya yönelik tasarlanmıştır.
Zemin Kat: Bireysel çalışmaya yönelik tasarlanmıştır.
Asma Kat: Bireysel ve grup çalışmalarına yönelik tasarlanmıştır.
EĞİTİM
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026EĞİTİM
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026EĞİTİM
16 Nisan 2026EĞİTİM
16 Nisan 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7668 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4617 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2761 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1804 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1707 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.