DOLAR 45,1892 0.15%
EURO 52,8847 -0.07%
ALTIN 6.638,320,73
BITCOIN 34437340.05851%
Ankara
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Gökyüzüne Birlikte Bakalım

Gökyüzüne Birlikte Bakalım

ABONE OL
24 Mart 2021 16:29
Gökyüzüne Birlikte Bakalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Seyhan İlçe Kadın ve Aile Koordinatörü Hasret Özmen “Gökyüzüne Birlikte Bakalım” ismini verdiği proje ile Cezaevinde Anneleri ile birlikte kalan çocuklara TÜGVA Kadın ve Aile İl Koordinatörü Hatice Melda Hattısarı’nın da desteği ile bir mutluluk kampanyası başlattı. Kısa sürede siyasilerin, iş adamlarının, iş hanımlarının, ev hanımlarının hatta çocukların bile dikkatini çeken projede küçük ve karanlık bir dünyadan, büyük ve eşsiz hayallerin olduğu bir dünyaya çocuklarla birlikte kucak açtı.

Tarsus Kapalı Kadın Ceza ve İnfaz Kurumunda anneleri ile kalan 0-6 yaş arası çocuklara oyun alanları oluşturabilmek ve tutuklu hükümlü 12-18 yaş arası genç kızlara kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli zeka oyunları, yararlı etkinlikler, okuma alışkanlıkları gibi sosyal yaşamın içerisinde bulundukları yerden katkı sağlayarak zihinlerine ışık saçmak istediklerini belirten Özmen, ‘’yıllardır sosyal yardımlaşma alanında çalışmalarda bulundum pandemi süreci insanları soyut dünyadan koparıp somut iyiliğe yöneltti ve yeni alışkanlıklarımız ile kapalı alanda kalan insan psikolojisinin zorluklarını derinden hissettirdi buradan yola çıkarak birazda Cezaevindeki ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal ve kültürel çalışmalar yapılması gerektiğini düşündüm. Öncelikle hem Adana’mıza yakın hem de Tügva’da Kadın ve Aile Koordinatörlüğünde olmam hasebi ile aileyi oluşturan en güzel bağın çocuklar olduğunu düşünerek proje uygulama alanı olarak Tarsus Kapalı Kadın Cezaevini seçerek, gerekli çalışmaları başlattık. Kurumdan temin ettiğimiz ihtiyaç listesi doğrultusunda bağışçılarımızın desteği ile ihtiyaçlarımızı 20 günlük kısa bir sürede temin ederek TÜGVA ADANA KADIN VE AİLE İL KOORDİNATÖRÜMÜZ HATİCE MELDA HATTISARI ve SEYHAN İLÇE KADIN VE AİLE KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE yönetim kurulunda bana eşlik eden koordinatörlerim Yelda ASLAN, Raziye Duygu Oğuz, Ravza Arıcı hanımefendilerin de emeği ile temin edilen ihtiyaçlarımızı yine birlikte kuruma ulaştırdık.
Öyle güzel sonuçlar ve destekler aldık ki Allah tüm iyilikseverlerden razı olsun.
Hep söyledim yine söylüyorum iyilik halkasına giren bir daha çıkamaz.. Yaşasın iyilik diyerek sözlerini bitirdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.