Bakan Yılmaz Tunç, ceza ve infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların ıslahına yönelik çalışmalar yapıldığını bu kapsamda İşyurtları Kurumu aracılığıyla hükümlü ve tutuklulara işbaşı mesleki eğitimi verildiğini kaydetti. Bakan Tunç, İşyurtlarının birer fabrika gibi çalışmaya devam ettiğini belirterek, mobilyadan tekstile, inşaat ve onarımdan gıda ve tarım ürünlerine kadar birçok alanda üretim yapıldığını ifade etti.

Tüketici güven endeksi şubatta yükseldi
Türkiye genelinde işyurdu müdürlükleri bünyesinde 1700 atölye ve tesisin bulunduğunu kaydeden Bakan Tunç, “Ceza adaletinin amacı toplumu suçtan korumaktır. Ceza infaz aşamasında gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla hükümlülerin ıslahı ve yeniden topluma kazandırılması için çalışıyoruz.

Bu amaç doğrultusunda İşyurtları Kurumumuz aracılığıyla işbaşı mesleki eğitimi veriyor ve 200’den fazla meslek dalında üretim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. İşyurtlarımız, üretimin hiç durmadığı bir fabrika gibi faaliyet gösterirken, atölyelerde üretilen yerli ürünleri vatandaşlarımızın hizmetine sunarak milli ekonomimize de katkı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM
29 Nisan 2026SPOR
29 Nisan 2026EĞİTİM
29 Nisan 2026SPOR
29 Nisan 2026SPOR
29 Nisan 2026EĞİTİM
29 Nisan 2026EĞİTİM
29 Nisan 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7685 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4631 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2790 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1821 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1722 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.