DOLAR 44,8950 0.23%
EURO 52,8913 -0.09%
ALTIN 6.965,351,07
BITCOIN 3388250-0.36144%
Ankara
10°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Büyükşehir’in enerjisi, temiz ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanacak
  • HDH Medya
  • Ekonomi
  • Büyükşehir’in enerjisi, temiz ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanacak

Büyükşehir’in enerjisi, temiz ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanacak

ABONE OL
28 Temmuz 2021 20:39
Büyükşehir’in enerjisi, temiz ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hem doğa korunacak, hem belediyenin enerjiye harcadığı para hizmete aktarılacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hem küresel ısınmaya yol açan etkenleri azaltmak, hem de belediyenin enerji maliyetinin büyük bölümünden kurtulmasını sağlamak için başta güneş ve su olmak üzere, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılarak enerji üretimi için başlattığı çalışmaları olgunlaştırıyor. Çeşitli noktalarda GES (Güneş Enerji Sistemi) tesisleri kurulurken, Adana’da şu ana kadar görülmeyen, yapılmayan işlerin hayata geçirilmesi, kenti ülke genelinde de örnek şehirlerden biri haline getiriyor.

Resim önizlemesi

Kurulan ve kurulmakta olan GES tesislerinde incelemelerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, enerji maliyetinin yüksek olduğunu dile getirdi. Küresel ısınmanın sonuçlarının dünya üzerinde yaşanan felaketlerle sık sık hissedildiğini, yenilenebilir ve temiz enerji üretiminin bu açıdan da çok önemli olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, “Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü binalarında ve 12 metro istasyonunun çatısında, Makine İkmal Daire Başkanlığı’nın çatısında yaklaşık 2 megawat’lık GES (Güneş Enerji Sistemi) kuruldu ve 4 aydır üretim yapılıyor.

Resim önizlemesi

Çatalan Tesisimizde ve Yüreğir Meymandar’da toplam 1.6 megawat’lık başka bir GES daha kuruyoruz. DSİ ile konuşuyoruz ve sulama kanallarımızın gücünden yararlanarak 4 megawat’lık HES kurma hazırlığımız var. Ayrıca TÜYAP Fuar alanında da bir diğer projeye başlayacağız. Fuar alanının çatısına 1.5 megawat’lık GES kuracağız. Ekmek Fabrikasının çatısına da 0.5 megawat’lık GES kurulacak ve ekmek üretimi için gerekli enerjiyi buradan sağlayacağız. Çatalan’a gelen su hattına 1.4 megawat’lık HES (Hidroelektrik Santrali) için fizibilite yapıldı.

Resim önizlemesi

Bizim en yüksek kalemlerimizden biri enerji gideri. Hem temiz ve yenilenebilir enerjiye dönüyoruz, hem de belediyeyi ciddi bir yükten kurtarıyoruz. Kurduğumuz ve kuracağımız sistemler ile kendi enerjimizi üreterek belediyemizi yılda yaklaşık 60 Milyon TL’lik maliyetten kurtaracağız” dedi.

Önümüzdeki süreçte uygun arazilerde başka GES’ler kurulması ve enerji üretimi gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapılacağını belirten Başkan Zeydan Karalar, yaklaşık 60 megawat’lık yenilenebilir ve  temiz kaynaklı enerji üretimi gerçekleştirileceğini ifade eti. Başkan Zeydan Karalar, böylece gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için çaba sarf edileceğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.