DOLAR 44,8950 0.23%
EURO 52,8913 -0.09%
ALTIN 6.965,351,07
BITCOIN 3397877-2.16553%
Ankara

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Bursa merkezli dev operasyon: 17 ilde eş zamanlı baskın, 67 gözaltı
  • HDH Medya
  • Asayiş
  • Bursa merkezli dev operasyon: 17 ilde eş zamanlı baskın, 67 gözaltı

Bursa merkezli dev operasyon: 17 ilde eş zamanlı baskın, 67 gözaltı

ABONE OL
24 Haziran 2025 10:56
Bursa merkezli dev operasyon: 17 ilde eş zamanlı baskın, 67 gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik yürütülen mücadele kapsamında Bursa merkezli 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 67 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlarda örgütün lideri A.A.O.’nun da gözaltına alındığı öğrenildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinesinde yürütülen operasyona, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri öncülük etti.

Yürütülen soruşturmada, örgütün vatandaşları dijital yöntemlerle dolandırdığı, elde edilen suç gelirlerinin “şirinleme” adı verilen yöntemle küçük parçalara bölünerek finans sistemine sızdırıldığı, izlerin kaybettirilmeye çalışıldığı tespit edildi. Kripto varlıklar üzerinden zincirleme transferler yaparak paranın izini silmeye çalışan örgütün, yurt içi ve yurt dışında paravan şirketler üzerinden kara para akladığı da belirlendi.

Şüphelilerin hesap hareketleri üzerinde yapılan incelemelerde, toplamda yaklaşık 90 milyar liralık işlem hacmi bulunduğu ortaya konuldu. MASAK raporları da bu tespitleri destekledi.

Operasyon kapsamında 67 kişiden 38’i tutuklanırken, 28 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer bir kişi hakkındaki işlemler ise sürüyor.

Yapılan aramalarda örgüte ait olduğu değerlendirilen 15 soğuk cüzdan, 4 ruhsatsız tabanca, 52 adet lüks kol saati (yaklaşık 100 milyon TL değerinde) ile yaklaşık 42 milyon TL değerinde altın ve ziynet eşyası ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda dijital materyal, belge ve kaşe de incelemeye alındı.

Soruşturma kapsamında 2 bin 125 banka hesabı, 105 kripto varlık cüzdanı, 68 taşınmaz ve 32 araç için el koyma kararı verildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun başarısında emeği geçen valilikleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, il jandarma komutanlıklarını ve MASAK personelini tebrik ederek, organize suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.