Sinovac aşılarının Türkiye’ye girmesinin ardından yaygın kullanıma geçmek için adımlar atılırken, aşının koruyuculuğuna yönelik çalışmalar da sürüyor. Aşıların varsayılan 6 aylık koruyuculuğunun 12 aya çıkabileceği üzerinde duruluyor.
Türkiye’nin yaptığı ara değerlendirmelerde, aşı vurulan gönüllülerde antikor oluştuğu gözlenmişti. Uzmanlar, aşılanan 3 kişinin hastalığa yakalanmasına rağmen çok hafif atlatmasını, aşının %100 koruyucu olmasa da, koronayı hafif geçirmeye yardımcı olacağını gösterdiğini belirtiyor.
BEKLENEN TARİH: MART SONU
Aşı, virüsü bloke edecek antikorlar üretirken, hastalığın ağır seyretmesini de önlüyor. Böylece can kaybı ile birlikte sağlık sistemi üzerindeki yükü de azaltıyor. Altta yatan hastalıkları bulunduğu ve ilaç kullandıkları için faz denemelerine katılamayan 65 yaş üstü, herhangi bir risk görülmediği için yaygın aşılamada, üstelik ilk sırada yer alacak. Ancak bu grubun antikor düzeylerinin daha az olabileceği öngörülüyor. Aşıyla mart sonundan itibaren rahatlama bekleniyor.
EN ETKİLİ SİLAH AMA YETERLİ DEĞİL
Aşı, hastalığın sınırlandırılması ve pandeminin kırılmasında en etkili silah; ancak bu, tek başına yeterli değil. Uzmanlara göre, “aşı, tedbirlere tam uyum ve kamusal denetlemeler”, yeni yılın son aylarında salgının sonunu dahi getirebilir.
EĞİTİM
11 Nisan 2026SPOR
11 Nisan 2026EĞİTİM
11 Nisan 2026SPOR
11 Nisan 2026SPOR
11 Nisan 2026EĞİTİM
11 Nisan 2026EĞİTİM
11 Nisan 2026
1
Sağlık Bakanı Memişoğlu: e-Nabız’a yeni özellik “İlacım Nerede?”
76 kez okundu
2
Nacar’dan Müslüm Polat’a teşekkür
67 kez okundu
3
Bakan Memişoğlu TEKNOKENT’te direksiyonsuz yolculuk yaptı
60 kez okundu
4
Bakan Prof. Dr. Memişoğlu’ndan yoğun mesai; 68 İl ziyareti; 98 yönetmenlik düzenlemesi
55 kez okundu
5
Sağlık Müdürleri İstanbul’da toplandı: Bakan Memişoğlu’ndan hizmet vurgusu
54 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.