DOLAR 44,8823 0.05%
EURO 52,8739 0.09%
ALTIN 6.918,61-0,67
BITCOIN 3369421-0.17949%
Ankara
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kızılay’dan gönüllü kan bağışçılarına çağrı

Kızılay’dan gönüllü kan bağışçılarına çağrı

ABONE OL
3 Nisan 2023 18:15
Kızılay’dan gönüllü kan bağışçılarına çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, Ramazan ayının kan bağışlarını düşürdüğünü, stokların hızla azaldığını belirerek, hava sıcaklıklarının diğer kentlere oranla daha ılık geçtiği Adana’da sağlık durumu el veren hemşerilerini iftar sonrasında kan bağış noktalarına beklediklerini bildirdi.

RAMAZAN AYI KAN BAĞIŞLARINI DÜŞÜRDÜ, KAN STOKLARI HIZLA AZALIYOR

Saygılı, konuya ilişkin açıklamasında, Pazarcık ve Elbistan deprem felaketlerinin ardından vatandaşların kan bağış çağrılarına gösterdiği yoğun ilgi ile Kızılay kan stokları istenilen seviyeye ulaşırken, Ramazan ayının başlaması ile kan stoklarında ciddi oranda düşüş yaşanmaya başlandığını bildirdi.

Saygılı, “Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamaktan sorumlu olan Kızılay, 18 Bölge Kan Merkezi ve 69 Kan Bağışı Merkezi ile hizmet vermekte ve sorumlu olduğu 1.156 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını 365 gün kesintisiz karşılıyor. Türkiye’de her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında kan bağışı oranlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Depremin ardından Kızılay’ın ulusal kan bağışı çağrısı sonrası stoklar istenilen seviyelere gelirken, Ramazan ayında kan bağışı oranlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Ancak Ramazan ayında da hastanelerin kan ihtiyaçları aynı oranda devam ediyor ve kana ihtiyaç duyulan hasta sayısı azalmıyor” bilgisini paylaştı.

Saygılı, yüzyılın afeti deprem sonrasında halkın kan ihtiyacının yüzde 100 oranında karşılandığını anımsatarak, şöyle devam etti:
“6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem felaketi sonrası vatandaşlarımızın duyarlılığı ve yoğun desteği sayesinde Kızılay Ulusal Kan Stok Seviyesi 90.000 ünite seviyelerine çıkmış ve depremzede vatandaşlarımızın ve tüm hastanelerin kan ihtiyaçları %100 oranında karşılanmıştı

Gerek depremden büyük hasar gören illerdeki Kızılay kan hizmet birimlerinin zarar görmesi gerekse Ramazan ayı nedeni ile kan bağışı sayılarında ciddi düşüş yaşanıyor. Deprem bölgesinde büyük yıkımın yaşandığı illerdeki kan bağış organizasyonları hala yapılamıyor.”

İFTAR SONRASI KAN BAĞIŞ BİRİMLERİ AÇIK

Genel Sekreter Ramazan Saygılı, Kızılay olarak, iftar sonrasında da Kan Hizmet Birimlerini Açık Tuttuklarını belirterek, “Kızılay kan bağışlarının devam etmesi ve stokların tekrardan istenilen seviyelere gelmesi için geçmiş yıllarda da olduğu gibi mesai saatlerini değiştirdi. Kan bağışçıları, iftar sonrası da kan bağışında bulunabiliyor” dedi.

KAN İHTİYACI ERTELENEMEZ

Vatandaşlara çağrıda bulunan Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı,
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “kan bağışı orucu bozmaz” fetvasını hatırlatarak vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.