ERZURUM – BHA
Erzurum Teknik Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ÜNİDES destekli “Akıllı Telefon Farkındalığı: Gençlerde Baş Boyun Risk Haritası” projesi kapsamında “Bağımlılıkla Mücadele Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi.
ETÜ Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, akademisyenler, kamu kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Teknoloji kullanımına bağlı bağımlılık risklerine dikkat çekmek ve gençlerde bilinçli dijital farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, üniversite öğrencilerinin yanı sıra farklı okullardan öğretmen ve lise öğrencileri de yer aldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Çakmak, teknolojinin yaşamı kolaylaştırmasının yanında yeni sosyal ve sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini ifade etti. Özellikle gençler arasında dijital bağımlılık, sosyal medya kullanımı ve akıllı telefon kaynaklı fiziksel ile psikolojik problemlerin giderek yaygınlaştığına vurgu yapan Çakmak, bu konuda toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.
Bağımlılıkla mücadelenin yalnızca zararlı alışkanlıkların önüne geçmekten ibaret olmadığını belirten Çakmak, sağlıklı yaşam kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerin sosyal ilişkilerinin güçlendirilmesi ve bilinç düzeyinin artırılmasının da büyük önem taşıdığını söyledi. Üniversitelerin toplumsal sorunlara çözüm üreten kurumlar olduğunun altını çizen Çakmak, gençlerin fiziksel, sosyal ve psikolojik iyi oluşlarını desteklemeye yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
Çalıştay süresince katılımcılara dijital bağımlılık, akıllı telefon kullanımının gençler üzerindeki etkileri ve bağımlılıkla mücadele yöntemlerine ilişkin akademik bilgiler aktarıldı. Uzmanlar tarafından yapılan sunumlarda; uzun süreli ekran kullanımının dikkat eksikliği, uyku düzensizlikleri, sosyal izolasyon ve kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları gibi olumsuz sonuçları ele alınarak çözüm önerileri paylaşıldı.
EĞİTİM
15 Mayıs 2026SPOR
15 Mayıs 2026EĞİTİM
15 Mayıs 2026SPOR
15 Mayıs 2026SPOR
15 Mayıs 2026EĞİTİM
15 Mayıs 2026EĞİTİM
15 Mayıs 2026
1
DSÖ’den hantavirüs açıklaması: Küresel risk düşük seviyede
427 kez okundu
2
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Eroğlu KKKA vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu
412 kez okundu
3
Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı dünya ayakta alkışlıyor
398 kez okundu
4
Hantavirüse karşı aşı çalışmaları sürüyor
395 kez okundu
5
Sağlık Bakanlığı'ndan "hantavirüs" vakalarına ilişkin açıklama
379 kez okundu