DOLAR 46,1029 0.13%
EURO 53,2463 0.3%
ALTIN 6.437,160,44
BITCOIN 29195882.05698%
Ankara
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İYİLİKLE KÖKLENEN GENÇLERİN DÖNÜŞÜM SESİ PROJESİ ADANA DA TANITILDI
  • HDH Medya
  • Genel
  • İYİLİKLE KÖKLENEN GENÇLERİN DÖNÜŞÜM SESİ PROJESİ ADANA DA TANITILDI

İYİLİKLE KÖKLENEN GENÇLERİN DÖNÜŞÜM SESİ PROJESİ ADANA DA TANITILDI

ABONE OL
7 Kasım 2025 06:52
İYİLİKLE KÖKLENEN GENÇLERİN DÖNÜŞÜM SESİ PROJESİ ADANA DA TANITILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel müdürlüğü tarafından desteklenen Bir Çare Derneği’nin yürüttüğü ‘’İyilikle köklenen gençlerin dönüşüm sesi’’ projesi Adana da tanıtıldı.

Proje tanıtım toplantısına Adana Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Loğoğlu, Sivil Toplumla İlişkiler Adana İl Müdürü Recep Kurtoğlu, Adana İl Müftüsü Mehmet Mehmet Taşçı, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Kavak, Yeşilay Adana Şube Başkanı Yunus Emre Yıldırım, Adana İhh Başkanı Mahmut Eraslan ve bir çok sivil toplum kuruluşu katılım gösterdi.  

Proje koordinatörü Buket Güçyetmez; yaptığı  konuşmada, Günümüzde gençler sosyal medya baskısı, akademik stres ve gelecek kaygısı gibi zorluklarla karşı karşıya. Ne yazık ki, madde kullanım yaşı erkeklerde 11, kızlarda 12 yaşına kadar inmiş durumda. Amacımız Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan koruyarak potansiyellerini ‘iyilik’ ekseninde keşfetmelerini sağlamak. Onlara pozitif alanlar yaratarak toplumsal dönüşümün aktif bir parçası olmalarına destek olmak. Bu amaçla; Projemiz, Adana il sınırları içerisinde ikamet eden 700 genci (350 kız, 350 erkek) kapsamaktadır ifadesinde bulundu.

PROJENİN HEDEFLERİ

Gençlerin kendilerini keşfetmelerini, özgüvenlerini artırmalarını ve yaşam becerilerini geliştirmelerini sağlamak.

Güçlü ve güvene dayalı aile bağlarının kurulmasını pekiştirmek.

Gençlerin suç odaklarına karşı bilinç geliştirmelerine yardımcı olmak.

PROJENİN FAALİYETLERİ

Yaratıcılık Atölyeleri: Kendini keşfetme, Podcast eğitimleri, yaratıcı üretim ve ifade becerilerini geliştirme.

Aile Seminerleri: Aile ve çocuk iletişim ağını geliştirme seminerleri.

Kültür Gezileri: Adana’nın tarihi, sosyal ve doğal yerlerine geziler (Varda Köprüsü, Belemedik Vadisi, Yumurtalık Lagünü vb.).

Farkındalık Eğitimleri: Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanma ve akran zorbalığı Bir Çare Derneği farkındalığı.

Bir Çare Derneği kimdir:

 Adana’da gençleri madde bağımlılığından korumak ve iyilikle dönüştürmek için kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Sosyal medya baskısı, akademik stres ve gelecek kaygılarıyla mücadele eden gençlere pozitif alternatifler sunar. 700 genci (350 kız, 350 erkek) kapsayan projelerimizle yaratıcılık atölyeleri, farkındalık eğitimleri, aile seminerleri ve kültür gezileri düzenler; özgüven, sosyal sorumluluk ve güçlü aile bağları inşa edeceğiz inşallah dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP