DOLAR 44,7674 0.03%
EURO 53,0147 0.28%
ALTIN 6.941,730,72
BITCOIN 33541770.86024%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Tunç’tan CHP otobüs şoförüyle ilgili açıklama: “Amaç emek değil, provokasyon”
  • HDH Medya
  • Gündem
  • Bakan Tunç’tan CHP otobüs şoförüyle ilgili açıklama: “Amaç emek değil, provokasyon”

Bakan Tunç’tan CHP otobüs şoförüyle ilgili açıklama: “Amaç emek değil, provokasyon”

ABONE OL
1 Mayıs 2025 23:31
Bakan Tunç’tan CHP otobüs şoförüyle ilgili açıklama: “Amaç emek değil, provokasyon”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yaşanan olayla ilgili açıklama yaparak, CHP’ye ait otobüsün sürücüsünün polis memurlarının dur ihtarına uymayarak aracı görevlilerin üzerine sürdüğünü ve bu nedenle hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tunç, sosyal medyada ve bazı yayın organlarında olayın çarpıtıldığını belirterek, “CHP otobüsünü kullanan sürücüye, 23 Nisan’da milletvekillerini Meclis’e taşıdığı için tutuklama istendiği yönündeki iddialar tamamen yalandır.” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, otobüs şoförü hakkında “zincirleme şekilde görevli memura mukavemet” suçlamasıyla adli kontrol kararı alındığını belirten Tunç, şüpheliye “konutu terk etmeme” tedbiri uygulandığını bildirdi.

Siyasi bir partinin araç sürücüsünün, görevli polislerin uyarılarını hiçe saymasının ve kamu düzenini tehlikeye atmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tunç, “Bu eylemin ’emek savunusu’ adı altında meşrulaştırılmaya çalışılması hem hukuka hem vicdana aykırıdır.” ifadesini kullandı.


Altun’dan 1 Mayıs mesajı: “Emeği yücelten her katkı, Türkiye’nin yarınlarına atılmış bir adımdır”

Tunç, bazı CHP’li milletvekillerinin soruşturma süreci üzerinden kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirterek, “1 Mayıs’ta hukuka değil kaosa hizmet eden dezenformasyonlarla süreci provoke etmek isteyenler, aslında emekçileri değil siyasi çıkarlarını öne koymaktadır.” dedi.

Açıklamasının sonunda polis memuruna geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Tunç, kamu düzeninin ve güvenliğin korunması adına hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde hareket edildiğinin altını çizdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.