Üniversitelere yeni atama kararları Resmi Gazete yayımlandı. Kararlara göre 13 üniversiteye yeni rektör atandı. Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığına, Tarım ve Orman Bakanlığına açık bulunan Başmüfettişliğe, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına da yeni isimler geldi.
Yeni atama kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. 13 üniversiteye yeni rektör atanırken, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığına, Tarım ve Orman Bakanlığına açık bulunan Başmüfettişliğe, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına da yeni isimler geldi.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) rektörlüğüne Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil
Gazi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Uğur Ünal
Ankara Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Necdet Ünüvar
İstanbul Teknik Üniversitesi rektörlüğüne TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal
Esenyurt Üniversitesi’ne İstanbul Üniversitesi İktisat Dekanı Süleyman Özdemir
Dicle Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Kamuran Erolat
Fırat Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Fahrettin Göktaş
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Adnan Sözen
Atatürk Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu
Akdeniz Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Özlenen Özkan
Çukurova Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş
Trakya Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Hatipler
İstanbul Ticaret Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Necip Şimşek atandı.
Ayrıca karar ile birlikte Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığına Coşkun Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığına açık bulunan Başmüfettişliğe Bünyamin Kırbıyık, Toprak Mahsulleri Ofisinde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Osman Yıldız, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine Yener Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına Muhammet Ahmet Tokdemir atandı.
EĞİTİM
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026EĞİTİM
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026EĞİTİM
26 Mayıs 2026EĞİTİM
26 Mayıs 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7720 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4659 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2843 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1857 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1752 kez okundu