DOLAR 44,8950 0.23%
EURO 52,8913 -0.09%
ALTIN 6.965,351,07
BITCOIN 3413647-0.06138%
Ankara
10°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Pozantı’ya 111 Bin Avroluk Hibe Proje

Pozantı’ya 111 Bin Avroluk Hibe Proje

ABONE OL
19 Aralık 2023 19:13
Pozantı’ya 111 Bin Avroluk Hibe Proje
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pozantı Belediyesi’nin Çukurova Üniversitesi ve Karaisalı Belediyesi ortaklığında hazırlanan 111 bin avroluk “Orman Koruma ve Yangınlara karşı Yerel Yönetimlerin Dayanıklılığını Artırma” projesinin çalışmaları başladı.

Adana’nın yayla turizminde öne çıkan ilçelerinden Pozantı Belediyesi’nin Çukurova Üniversitesi ve Karaisalı Belediyesi ortaklığında hazırlanan 111 bin avroluk “Orman Koruma ve Yangınlara karşı Yerel Yönetimlerin Dayanıklılığını Artırma” projesinin çalışmalarına başlandı.

Çukurova’dan Anadolu’ya geçiş noktasında bulunan ve özellikle doğa turizmi açısından görülmeye değer doğal güzelliklere sahip Adana’nın Pozantı ilçesi için geliştirilen Avrupa Birliği destekli proje, start aldı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme-2 “Yeşil Gelecek İçin Şehir Eşleştirme” Hibe Programı kapsamında sundukları “Orman Koruma ve Yangınlara karşı Yerel Yönetimlerin Dayanıklılığını Artırma” projesinin önemine değindi.

Başkan Çay, proje ortağı olan Yunanistan’ın Rafina-PikermiBelediyesi temsilcileri Isıdora Angeli ve Lanta Mazianna, KEAN Dernek temsilcileri Stavros Milinos ve Bellia Yasılıkı, proje ortaklarından Çukurova Üniversitesi temsilcileri Baran Yaşar, Proje Koordinatörü Necati Burak Öztürk, Proje Sekreteri Beyza Yıldırım ve diğer proje koordinatörleri ile birlikte bir araya geldiklerini söyledi.

İlk toplantı Pozantı Belediyesi’nde yapıldı

Pozantı Belediyesi’nde düzenlenen ilk toplantıda ise projeye ilişkin yol haritası belirlendi.

Belirlenen yol haritasındaki çalışmaları ifade eden Başkan Çay, şunları dile getirdi;

“Bundan sonraki süreçte proje ile ilgili neler yapmamız gerektiğine birlikte karar vererek projemizi başlatmış olduk. Karşılıklı verimli bir toplantı gerçekleştirdik, ardından saha çalışmaları ile ilgili de ziyaretler gerçekleştirdik. Bu kapsamda Adana Orman Bölge Müdürlüğü Orman İşletme Müdürlüğü Yangınla Mücadele ekiplerinden de bilgiler alarak, tecrübelerini misafirlerimize aktarma fırsatı bulduk.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.