SBŞT’den ara tatilde özel çocuk oyunları..
Pozantı SMA'lı Elif'e sahip çıktı...
11.11.2022 - Cuma 20:59
Adana’da kurye olarak çalışan Baba Vedat Salman ile bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan anne Hilal Salman’ın çocuğu olan 13 aylık Yasmin Elif Salman bebeğe, 40 günlük iken SMA Tip 1 teşhisi konulmuş 8 ayrı cihaz ile yaşama tutunma mücadelesi veren Yasmin bebeğin ilaçları ve giderleri aileyi zor duruma soktuğu için Pozantı Belediyesi’nin katkılarıyla Yasmin Elif bebeğe destek olmak açısından bir konser gecesi düzenlendi.
Düzenlenen yardım gecesinde bir öğretmen, 5 belediye personeli ve Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay sahne alarak birbirinden değerli türküleri Yasmin Elif Salman için söyledi. Konser gecesi için önceden satılan biletlerin tüm geliri Yasmin Elif Bebeğe destek için aileye teslim edildi.
Konser gecesine Kaymakam Fatih Karamahmut, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Cem Doğaroğlu, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu ve yüzlerce Pozantılı katıldı.
Gece de konuşan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar ve 16 İlçe Belediye Başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum. Lütfen bu yavruya destek olalım" diyerek başladığı konuşmasında “Bu çocuk Pozantılı değil, Adana’nın evladı, hepimizin evladı. Pozantı Belediye Başkanı olarak ben ve çalışma arkadaşlarımdan oluşan bir sahne grubuyla yemeklerin içine bir tuz olmaya çalıştık. İnşallah tat olmuşuzdur. Yasmin bebeğin sağlığına kavuşması için katkı koymuşuzdur. Pozantı halkına teşekkür ediyorum. Karınca kaderince bir şeyler yapıp destek olmaya çalıştık. Lakin Yasmin Elif bebeğimizin o kadar çok paraya ihtiyacı var ki onun Amerika’ya gidip sağlığına kavuşması için sana, bana, ona açıkçası herkesin desteğine ihtiyacı var. Gelin bir olalım birlik olalım bu yavrumuzun elinden tutalım. Bakın 22 yaşındaki annesi bir yaşındaki çocuğunun gözünün içine bakıyor. Ne için bir nefes olma umuduyla çırpınıyor. Lütfen bu çağrımıza kulak verin." dedi.
Duygu ve düşüncelerini dile getiren SMA hastası Yasmin Elif bebeğin annesi Hilal Salman ise, “Böyle bir geceyi organize ederek bizlere yaşam sevinci olan Belediye Başkanımız Mustafa Çay Beyefendiye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Yasmin benim ilk çocuğum. Üç yıldan sonra gelen mucizem. Henüz 22 yaşındayım ama evladımı yaşatmak için mücadele veriyorum. Onu her kucağıma aldığımda her kokladığımda adeta ölümle selamlaşıyorum. Çünkü evladım eğer ki tedavisini alamazsa ne yazık ki biz onu kaybedeceğiz. Onu kaybetmemek için ise her şeyi yapıyorum. Tek isteğim de evladımı yaşatabilmek. Böyle bir gece de bana, eşime ve Yasmin bebeğime umut olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Samsunspor’da sürpriz ayrılık: Thomas Reis dönemi sona erdi
Taksilerde yeni dönem: “Mali cihaz” ve kart zorunluluğu
Ankara’da suç örgütüne darbe: 23 tutuklama
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Günlük 3 milyon vatandaş ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti alıyor
Ağıralioğlu: Koca TBMM'yi Kandille muhatap edecekler
Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan "Önce sağlık, daima sevgi" paylaşımı
Papara Park’ta dev randevu: Trabzonspor - Fenerbahçe
Satılık konut ilanlarında zorunlu doğrulama uygulaması başlıyor
Ramazan öncesi gıdada fiyat istikrarı için ortak adım