Atatürk Havalimanı'ndaki hurda uçaklar satışa çıkarıldı
MEB'den onay: Yüz yüze eğitime başlayacaklar
05.01.2021 - Salı 13:53
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları gibi bir çok kurumun yüz yüze eğitime başlayabileceğini bildirdi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Kovid-19 salgını sebebiyle 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında olan tüm özel öğretim kurumlarında 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiği hatırlatıldı.
Yazıda, aynı kanun kapsamında bulunan özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri 4 Ocak 2021'den itibaren İçişleri Bakanlığının 30 Kasım 2020 tarihli yazısında belirtilen sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceği vurgulandı.
Özel öğretim kurslarında ise yüz yüze eğitime 15 Şubat 2021'de başlanmasının planlandığı aktarıldı.
Yazıda, yüz yüze eğitime başlayacak özel öğretim kurumlarında eğitim dönemi sonunda sınav yapılacağı, sertifika veren kurslarda ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarına dikkat edileceği kaydedildi.
Öte yandan, 5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarından burs vermek isteyen kurumların, burs verilecek öğrenci ve kursiyerlerin tespitine yönelik sınav yapma süreleri mayıs sonuna kadar uzatıldı.
Yeni trafik yasası Meclis’ten geçti: Cezalar katlandı
Serdal Adalı’dan transfer mesajı: “Bugün de bitebilir”
Türkiye’de taşıt sayısı 33,6 milyonu geçti
Kars’ta Miraç Kandili dualarla idrak edildi
Ankara’da Tek: Yapay zekâ destekli 8 dakikada vücut taraması – hata payı sıfır
THY’nin İstanbul–Barselona seferinde güvenlik alarmı
Kartal kupada hata yapmadı: Beşiktaş Keçiörengücü’nü 3 golle geçti
Merkez Bankası rezervlerinde güçlü artış
Düzce Belediye şirketlerinde "yeni düzenleme" yapıldı
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Rize'de bin 53 yataklı şehir hastanemizi de bitiriyoruz