Kars'ta ölümlü trafik kazasının firari sürücüsü teslim oldu
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Zorla getirme' kararı çıktı, Özgür Özel "siyasallaştırılmış yargı"dedi
16.10.2024 - Çarşamba 19:24
ANKARA-BHA
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, avukat Mustafa Doğan İnal’a yönelik ifadeleri nedeniyle yargılandığı davada, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından zorla getirilmesine karar verildi. 17 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’da görülen duruşmada, müşteki Mustafa Doğan İnal ve avukatı hazır bulunurken, Kılıçdaroğlu’nun avukatı ise müvekkilinin Ankara’da ikamet ettiğini belirterek talimatla ifadesinin alınmasını talep etti. Müşteki avukatı şikayetlerinin devam ettiğini ve Kılıçdaroğlu’nun duruşmaya zorla getirilmesini istedi. Savcı ise eksik hususların tamamlanmasını talep etti.
Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine hükmederek davayı erteledi.
İddianamede, Kılıçdaroğlu’nun TBMM CHP Grup Toplantısı’nda Mustafa Doğan İnal hakkında “Bu kadar kirli bir adam yoktur” ve “Bu adamın mal varlığını açıklayın” şeklinde ifadeler kullandığı ve bu ifadeler sebebiyle Kılıçdaroğlu’nun “hakaret” suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.
CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Zorla getirme” kararı sonrası CHP lider Özgür Özel’den tepki geldi.
Özel sosyal medya hesabından “Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır.” ifadelerini kullandı.
TOKİ kuraları sürüyor: Bir haftada 7 ilde yaklaşık 26 bin konut
Ara transfer dönemi yarın sona eriyor
İstanbul-Sofya treninde dijital dönem başladı
Kars’ta ramazan öncesi işletmelere sıkı denetim
Ophthalmic Future Summit’26 Konferansı Ankara'da gerçekleşti
Asrın felaketinden asrın inşasına: Deprem bölgesinde 455 bin bağımsız bölüm tamamlandı
Beşiktaş’ta sağ bek hamlesi: Murillo İstanbul yolunda
TCMB yılın ilk enflasyon raporunu 12 Şubat’ta kamuoyuyla paylaşacak
Başkan Gülpınar: “Kültür ve turizm şehirler arası diyaloğun temel gücüdür”
Merhum Başkan Naci Kuyumcu, Vefatının Yıl Dönümünde Unutulmadı