Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sıfır Kadastro Dosyası Projesi’nin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Tunç, 1950’li yıllardan bu yana yargıda kronikleşmiş ve adeta kangren haline gelmiş kadastro davalarının birer birer çözüme kavuşturulduğunu vurguladı.
Proje kapsamında yurt dışı tebligatlar, taraf teşkili ve keşif süreçlerindeki teknik eksikliklerin tespit edilip giderildiğini belirten Bakan Tunç, “Mahkemelere teknik ve idari destek sunarak mülkiyet konularında yıllarca süren belirsizliklerden vatandaşlarımızı kurtarıyor, yargı sisteminin etkinliğini artırıyor ve mahkemelerin iş yükünü azaltıyoruz” dedi.
Ağıralioğlu: Çocuklarımızı uyuşturucuyla vuruyorlar!
Projenin geldiği noktaya ilişkin de bilgi veren Tunç, 2025 yılının ilk üç ayında toplam 7 bin 94 karar verildiğini, bu kararlarda 75 bin 726 taraf ve 20 bin 270 parsel hakkında hüküm tesis edildiğini açıkladı.
Tunç, “Ülke genelinde 184 kadastro mahkemesinde bulunan toplam 38 bin dosyayı bu yıl sonuna kadar sıfırlamayı hedefliyoruz. Reform irademizi daima diri tutarak adalet hizmetlerimizin etkinliğini daha da artırmak, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
EĞİTİM
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7644 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4592 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2701 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1782 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1681 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.