ISPARTA-BHA
Isparta’da vatandaşların çeşmelerden ‘bulanık su aktığı’ şikayetleri üzerine Isparta Belediye Başkanlığı tarafından açıklama geldi.
İŞTE AÇIKLAMA…
Isparta’da vatandaşların çeşmelerden ‘bulanık su aktığı’ şikayetleri üzerine Isparta Belediye Başkanlığı tarafından açıklama geldi. İşte o açıklama…
Şehrimizin içme suyunun önemli bir bölümü Eğirdir Gölünden karşılanmakta olup, gölde ciddi anlamda debi düşüşü yaşanmakta ve yine hava şartlarından kaynaklı Isparta Barla su alma yapısında son günlerde poyraz hakimdir.
Yukarıda bahsedilen hususlardan dolayı vatandaşlarımızın, çeşmelerinden ‘bulanık su aktığı’ şikayetleri alınmakta olup aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması zorunluluğu doğmuştur.
Şehrimizin yıllık su ihtiyacı 24 milyon metreküptür. Bunun 16 milyon metreküpü Eğirdir Gölünden karşılanmakta olup, yağışlara bağlı olarak özellikle bu dönemde Andık ve Darıderesi Barajlarından su alınmasında sorunlar yaşanmaktadır.
Dolayısıyla Eğirdir ilçemizde son günlerde mevsime dayalı olarak yaşanan şiddetli poyrazdan kaynaklı şehrimize verilen sularda bulanıklık oluşmuştur. Göldeki debi düşüklüğü ve dip dalgalanması kaynaklı suda görsel bulanıklık oluşmakta, bunun dışında herhangi bir bakteriyel sorun bulunmamaktadır. Eğirdir Gölünden temin edilen suyun her türlü ilaçlama ve tahlilleri belirlenen standartlar ve periyotlar halinde sürdürülmektedir.
Açıklanan nedenlerden dolayı su kullanımında tereddüt yaşayan hemşehrilerimizin, yukarıda belirttiğimiz poyrazın dinmesi ve dip dalgalanmasının sona ermesine, görsel bulanıklığın normale dönmesine kadar bir süre temizlik, çamaşır, bulaşık vb. türdeki kullanımlarının haricinde su kullanımı yapmamaları konusunu kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.
# 'bulanık # Açıklaması # Belediyesi’nden # Isparta # su

TOKİ kuraları sürüyor: Bir haftada 7 ilde yaklaşık 26 bin konut
Ara transfer dönemi yarın sona eriyor
İstanbul-Sofya treninde dijital dönem başladı
Kars’ta ramazan öncesi işletmelere sıkı denetim
Ophthalmic Future Summit’26 Konferansı Ankara'da gerçekleşti
Asrın felaketinden asrın inşasına: Deprem bölgesinde 455 bin bağımsız bölüm tamamlandı
Beşiktaş’ta sağ bek hamlesi: Murillo İstanbul yolunda
TCMB yılın ilk enflasyon raporunu 12 Şubat’ta kamuoyuyla paylaşacak
Başkan Gülpınar: “Kültür ve turizm şehirler arası diyaloğun temel gücüdür”
Merhum Başkan Naci Kuyumcu, Vefatının Yıl Dönümünde Unutulmadı