Ukrayna’nın başkenti Kiev’de resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, mevkidaşı Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ile ortak basın toplantısı düzenledi. Gündemin en önemli başlığını Rusya-Ukrayna savaşı ve barış süreci oluşturdu.
Bakan Hakan Fidan’dan Gazze diplomasisi: Hamas ve Katar ile kritik görüşmeler
Fidan, İstanbul’un geçmişte barış adına kritik bir zemin sunduğunu hatırlatarak, müzakerelerin kalıcı bir barışa evrilmesi için ivmenin korunması gerektiğini belirtti.
“(İstanbul’da) Müzakerelerin somut sonuçlar verebileceğini ispatladık. İstanbul’da yakalanan ivmenin sürmesini istiyoruz,” diyen Fidan, barış görüşmelerine dair Türkiye’nin yapıcı tutumunu yineledi.
Fidan, mevcut durumun iki seçenekle karşı karşıya bıraktığını söyledi:
“Ya bu savaşın devamına göz yumacağız ya da bu sene içerisinde kalıcı bir barışa ulaşacağız. Türkiye olarak barış yönünde irade gösteren taraflara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”
Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomatik girişimlerine de dikkat çekti:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde, Trump, Putin ve Zelenskiy’nin bir araya gelmesiyle İstanbul’da yapılan görüşmelerin taçlanması mümkün olabilir diye değerlendiriyoruz.”
EĞİTİM
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7644 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4592 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2701 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1782 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1681 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.