Çok sayıda Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı ve Siyasi Büro üyeleriyle görüştü
19.10.2024 - Cumartesi 00:28
ANKARA-BHA
Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırım politikalarını ve İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın eylemlerini kınayarak, uluslararası toplumun bu zulme karşı harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Soykırımcı Netanyahu ve hükümetinin eli kanlı mensubu Yisrael Katz’ın masum Filistinlilere yönelik eylemlerinden örnekler sunulmuştur. Bu soykırımın sorumlularının hak ettikleri cezaları almaları için çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.
Ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdiği açıklandı. Görüşmede, özellikle Gazze’nin kuzeyindeki insani durum ve bölgedeki insani felaket ele alındı. Bakan, Türkiye’nin uluslararası toplumu harekete geçirmek için diplomasinin tüm imkanlarını kullanacağını belirtti.
Toplantıda ayrıca, rehine ve esir değişimini mümkün kılacak bir ateşkes anlaşmasına yönelik müzakerelerin son durumu da değerlendirildi. Filistinliler arası uzlaşı süreci üzerine de konuşulan görüşmede, Bakan, Kahire’de Mısır’ın ev sahipliğinde yapılan son toplantıya ilişkin memnuniyetini dile getirdi. Bakan, Hamas yetkililerine, Yahya Sinvar’ın şehadeti nedeniyle taziye mesajlarını iletti.
TOKİ kuraları sürüyor: Bir haftada 7 ilde yaklaşık 26 bin konut
Ara transfer dönemi yarın sona eriyor
İstanbul-Sofya treninde dijital dönem başladı
Kars’ta ramazan öncesi işletmelere sıkı denetim
Ophthalmic Future Summit’26 Konferansı Ankara'da gerçekleşti
Asrın felaketinden asrın inşasına: Deprem bölgesinde 455 bin bağımsız bölüm tamamlandı
Beşiktaş’ta sağ bek hamlesi: Murillo İstanbul yolunda
TCMB yılın ilk enflasyon raporunu 12 Şubat’ta kamuoyuyla paylaşacak
Başkan Gülpınar: “Kültür ve turizm şehirler arası diyaloğun temel gücüdür”
Merhum Başkan Naci Kuyumcu, Vefatının Yıl Dönümünde Unutulmadı