İzlanda-Türkiye maçı ertelendi mi? İzlanda-Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda? Resmi açıklama geldi
Ezgi apartmanı davasında 7 belediye personeline 15 yıl hapis istemi
14.10.2024 - Pazartesi 17:31
ANKARA-BHA
Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi 6’ncı İdari Dava Dairesi’nin, 35 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş’taki Ezgi Apartmanı ile ilgili 7 belediye görevlisi hakkında soruşturma izni verilmesi kararının ardından, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından iddianame hazırlandı.
Dönemin Kahramanmaraş Belediyesi’nde görevli olan eski İmar İşleri Müdürü Fahri Yiğitoğlu (46), mimarlar Veli Çiftaslan (70) ve Mehmet Dişçeken (56), Onikişubat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sait Avşar (37), inşaat mühendisi Ali Gemci (46), inşaat teknikeri Mehmet Akif Canlı (30) ve makine mühendisi Mustafa Şirikçi (39) hakkında, “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
“Mevzuata aykırı projelere uygunluk kararı verdiler”
İddianamede, sanıkların suçlamaları reddettiği ifade edilerek, “Şüphelilerin görevlerinde ihmalkâr davranarak mevzuat hükümlerine aykırı yapı projelerine ve bu yapının uygunluk kararlarına onay verdikleri, bu nedenle binanın yıkılmasında kusur ve ihmallerinin bulunduğu değerlendirilmektedir. Şüphelilerin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket etmeleri sonucunda öngörülemeyecek neticenin gerçekleşmesine neden oldukları gerekçesiyle haklarında kamu davası açmaya yeterli şüphe oluştuğu kanaatine varılmıştır.” ifadelerine yer verildi.
Ezgi apartmanı davasında devam eden yargılamalar
Ezgi Apartmanı’nın yıkılması ile ilgili olarak, kolon kesildiği belirlenen zemin kattaki pastanenin firari işletmecileri Sami Kervancıoğlu (58) ve Mustafa Pekel (48) ile pastanenin tutuklu iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı (52) hakkında “Olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçundan 876 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.
Binanın müteahhidi Yakup Aktaş (82) ve fenni mesul Mehmet Tekin (60) hakkında ise “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.
6 Şubat depremleri sonrası yargı süreci
Kış transferine 2 milyar dolar harcama yapıldı
Deprem bölgesi ihracatta 25 milyar doları aştı
İzmir’de yağışlar barajlara can suyu oldu
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Hatay Şehir Hastanesi’nin inşaatına 2026 sonunda başlanacak
Nezihe Yalvaç Turizm MTAL Akdeniz Bölge Birincisi Oldu
Türkiye’den Nijerya’daki terör saldırısına kınama
Galatasaray'dan sürpriz hamle: Sacha Boey geri dönüyor
Mali Müşavir Ahmet Babuşcu’dan Danıştay Hamlesi: "Kimsenin Stepnesi Olmayacağız!"
Bilal Erdoğan: Gençlerin Cumhurbaşkanımızı tanıması ve örnek alması önemli