DOLAR 44,0959 0.04%
EURO 51,2709 0.04%
ALTIN 7.355,850,02
BITCOIN 30847661.52281%
Ankara

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Başkent'e hareket katacak otoyol için geri sayım başladı
  • HDH Medya
  • Gündem
  • Başkent'e hareket katacak otoyol için geri sayım başladı

Başkent'e hareket katacak otoyol için geri sayım başladı

ABONE OL
29 Nisan 2025 18:20
Başkent'e hareket katacak otoyol için geri sayım başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde anma mesajı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son 23 yılda Başkent ve çevresine yönelik ulaştırma ve iletişim projelerine 728 milyar 40 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, Ankara’nın çevre illerle bağlantısının güçlendiğine dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice güzergahında yapılacak yeni otoyol projesinin çalışmalarına başlandığını ifade etti. Kasım 2025’te sözleşme imza töreninin yapılacağını belirten Uraloğlu, ardından inşaat sürecinin hızla başlayacağını müjdeledi.

Yaklaşık 120 kilometre uzunluğundaki bu yeni otoyol, Ankara ile Kırıkkale arasındaki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak. Proje tamamlandığında bölgedeki ulaşım hem daha hızlı hem de daha güvenli hale gelecek.

Yeni otoyolun, sadece iki şehir arasındaki bağlantıyı değil, aynı zamanda Ankara’nın doğu ve kuzey yönündeki ulaşım koridorlarını da güçlendireceğini vurgulayan Uraloğlu, Ortadoğu ve Kafkasya’ya yönelik karayolu taşımacılığında da önemli kolaylıklar sağlanacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.