Adil Koçalan’a Kosova’dan anlamlı ziyaret
Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen, Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı
29.12.2025 - Pazartesi 15:58
Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal 1 Renovasyon Projesi 1. Faz Açılış Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, İstanbul Valisi Davut Gül, HEAŞ Genel Müdürü Faruk Kacır ve İSG işletmecisi Malezya Havalimanları Holdings Berhad (MAHB) Yönetici Direktörü Dato İzani’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende konuşan Bakan Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolcu sayısında rekor kırdığını belirterek, “Havalimanımız sadece 11 ayda, 2024 yılının tamamında ulaşılan 41 milyon 449 bin yolcu sayısını geride bıraktı. Aralık ayının ortası itibarıyla yolcu sayımız 46 milyonun üzerine çıktı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 48 milyonla kapanmasını hedefliyoruz” dedi.
Terminal 1 Renovasyon Projesi’nin ilk fazı açıldı
Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal 1 Renovasyon Projesi 1. Faz Açılış Töreni; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, İstanbul Valisi Davut Gül, HEAŞ Genel Müdürü Faruk Kacır ve İSG işletmecisi Malezya Havalimanları Holdings Berhad (MAHB) Yönetici Direktörü Dato İzani’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
RTÜK’ten Yalova’daki DAEŞ operasyonuna geçici yayın yasağı
İçeriği Görüntüle
Havacılık kalkınmanın lokomotifi
Zamanın çağın en kıymetli hazinesi olduğunu vurgulayan Uraloğlu, ulaşımın artık sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda bir kalkınma dinamosu ve medeniyet göstergesi haline geldiğini ifade etti. Havacılığın, insanları, kültürleri ve ekonomileri birbirine bağlayan en güçlü alanlardan biri olduğunu dile getirdi.
Türkiye’nin stratejik konumu vurgulandı
Türkiye’nin Asya, Avrupa ve Afrika’nın kesişim noktasında yer aldığına dikkat çeken Uraloğlu, “Dört saatlik uçuş mesafesinde 1,5 milyar insanın yaşadığı, toplam ekonomik büyüklüğü 55 trilyon doları aşan 67 ülkeye erişim sağlıyoruz” diye konuştu.
Havalimanı sayısı 60’a çıkacak
Son 23 yılda uygulanan politikalarla Türkiye’nin havacılıkta önemli bir konuma geldiğini ifade eden Uraloğlu, 2002’de 26 olan aktif havalimanı sayısının 58’e çıkarıldığını söyledi. Yapımı devam eden Yozgat Havalimanı ile Bayburt–Gümüşhane Bölgesel Havalimanı’nın tamamlanmasıyla bu sayının 60’a ulaşacağını kaydetti.
Bakan Işıkhan’dan CHP’li belediyelere SGK borcu tepkisi
Düzcespor Teknik Direktörü "Nedim Akbulut" istifa etti
Otomotiv yan sanayisi ihracatta: 2025’te 15,7 milyar dolarlık rekor
Başkan Kuş ve Günbeği yetim ailelerini ziyaret etti
AK Partili Yayman: CHP intihar ediyor
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: “ATAMALAR PLANLI, KADROLU VE ADİL OLMALI”
Meteoroloji’den 41 il için uyarı: Kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor
Fenerbahçe, Süper Kupa’da final biletini aldı
THY’den KKTC seferleri için indirimli bilet fırsatı
BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar yazdı...