Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’da Bakırcılar Çarşısı’nda yaptığı açıklamalarda, 23 Nisan’da İstanbul’da meydana gelen depreme ve deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurum, İstanbul’da 36 bin binada 425 bin bağımsız bölümde hasar tespiti yapıldığını belirterek, bunlardan 27 bin 697’sinin hasarsız, 4 bin 295’inin ise az hasarlı olduğunu kaydetti.
İstanbul’un depreme hazırlanmasının Türkiye’nin genel güvenliği açısından hayati önemde olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, kentteki kentsel dönüşüm destek miktarının 1 milyon 875 bin liraya yükseltildiğini, bu kapsamda şu ana kadar 208 bin konutun dönüştürüldüğünü ifade etti.
Deprem bölgelerinde devam eden inşa çalışmalarına da değinen Kurum, “Geçtiğimiz yıl eylül ayında teslim ettiğimiz konut sayısını 100 bine, ekimde 130 bine, kasımda 155 bine çıkardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Malatya’da 201 bin 580 konutu vatandaşlarımıza teslim ettik. Yıl sonuna kadar toplam 453 bin konut ve iş yerini hak sahiplerine teslim etmiş olacağız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TRT’nin 61. kuruluş yıl dönümüne tebrik mesajı
Malatya’daki çalışmalara da dikkat çeken Kurum, yıl sonuna kadar kentte 55 bin konut, 10 bin iş yeri ve 13 bin köy evi olmak üzere toplam 79 bin bağımsız bölümün inşa edilerek tamamlanacağını belirtti.
Açıklamasında muhalefete de sert eleştiriler yönelten Kurum, “Muhalefet, deprem bölgesine gelip tek bir okul, cami ya da konut yapmadı. Buna rağmen eleştirmekten geri durmuyorlar. Deprem bölgesindeki vatandaşların duygularını istismar etmeye çalıştılar. Ama biz işimize bakıyoruz. Emir aldığı yerlerin yönlendirmesiyle konuşanlara cevabı, milletimiz yapılan hizmetlerle veriyor.” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eleştirilerine de yanıt veren Kurum, “Özgür Özel kalkıp ‘Murat Kurum çalışmıyor’ diyor. Sen deprem bölgesine ayda bir gelmiyorsun. Buradaki insanın halini bilmiyorsun. Biz milletimize hizmet ediyoruz. Sosyal konut üretiyoruz, kurasını çekip teslim ediyoruz. Buna rağmen ‘Araplara satılıyor’ diye yalanlar üretiyorlar. TOKİ konutlarından bir tane bile yabancıya verilmiş konut gösteremezler.” ifadelerini kullandı.
EĞİTİM
05 Mart 2026SPOR
05 Mart 2026EĞİTİM
05 Mart 2026SPOR
05 Mart 2026SPOR
05 Mart 2026EĞİTİM
05 Mart 2026EĞİTİM
05 Mart 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7641 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4589 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2689 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1773 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1674 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.