Halil İbrahim YILMAZ, Uluslararası Ekonomi Forumunda İş Dünyasını Temsil Etti
Antalya’da girişimci anne ilham oldu
14.09.2025 - Pazar 23:14
Sosyal medyadan aldığı eğitimlerle sabunla süs eşyaları yapmaya başlayan kadının doğal içerikli ürünleri kısa sürede ilgi gördü.
Antalya’da yaşayan Aysel Bayram (36), doğum yapmasının ardından iş hayatına ara verdi. Evde boş durmak istemeyen Bayram, mutfağını küçük bir atölyeye çevirerek kendi işini kurdu. Yaklaşık üç ay önce sosyal medyadan aldığı eğitimlerle sabunla süs eşyaları yapmaya başlayan genç kadının ürünleri çok kısa bir zamanda farkındalık oluşturdu. Özellikle üzüm salkımı ve çilek şeklinde tasarladığı sabunlar dikkat çekti. Tamamen doğal içerikli malzemeler kullandığını belirten kadın, hem ev ekonomisine katkı sağlamak hem de çevresindeki kadınlara girişimcilik konusunda ilham vermeyi amaçlıyor.
Bayram, yaptığı işi şu sözlerle anlattı, "Çin’de bu üzüm salkım sabun işini ilk olarak bir ev hanımı yapmaya başlamış. Sonra yavaş yavaş Türkiye’de yayılmaya başladı. İnternetten videoları izlemeye başladım, sosyal medya üzerinden eğitimler aldım. ’Neden Serik’te olmasın’ dedim. Başta zor geliyor ama çok keyifli. Bu işin ham maddesi sabun. Şu an şeffaf sabunlarla çalışıyorum. Uçucu yağlar, boyalar kullanıyorum. Kendi hayal gücünüze kalmış bir durum. Tabii ki de cilde zarar olmayacak şekilde malzemeler seçmeniz lazım."
İlham olmayı hedefliyor
Üretimini artırarak çeşitlendirmeyi planlayan Bayram, özellikle kadınların evde kendi işini kurabileceğine dikkat çekti. Girişimci ruhunu ortaya koyan Aysel Bayram, sabun tasarımlarını sosyal medya üzerinden paylaşarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.
KANGAL'DA TAPU SKANDALININ ÜZERİ Mİ ÖRTÜLÜYOR?
10 milletvekiline ait 14 dokunulmazlık dosyası TBMM’ye sunuldu
Şampiyonlar Ligi’nde 7. hafta heyecanı başlıyor
Konut Fiyat Endeksi aralıkta yıllık yüzde 29 arttı
Özelleştirme İdaresi’nden Ankara’da satılık arsa
Vali Aygöl: Tunceli’de Karla Mücadelede Kahramanlık destanı
Zeynep Sönmez Avustralya Açık’ta tarihi galibiyetle ikinci tura çıktı
Piyasalar Merkez Bankası’na odaklandı: İlk faiz kararı bekleniyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Ayder Forumu'na Motive Edici Mesaj
Yarıyıl tatili başladı: Sağlık Bakanlığından öğrencilere “sağlıklı tatil” uyarısı