DOLAR 44,0989 0.06%
EURO 51,0796 -0.27%
ALTIN 7.328,92-0,35
BITCOIN 3082537-1.94056%
Ankara
11°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Adana’da sosyal konut heyecanı; 6 bin 356 konuta yoğun talep
  • HDH Medya
  • Ekonomi
  • Adana’da sosyal konut heyecanı; 6 bin 356 konuta yoğun talep

Adana’da sosyal konut heyecanı; 6 bin 356 konuta yoğun talep

ABONE OL
15 Eylül 2022 22:52
Adana’da sosyal konut heyecanı; 6 bin 356 konuta yoğun talep
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) 6 bin 356 sosyal konutun inşa edileceği Adana’da başvuru yapmak isteyenler, kamu bankaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) 6 bin 356 sosyal konutun inşa edileceği Adana’da başvuru yapmak isteyenler, kamu bankaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, çevre illere oranla kentteki rakamın yüksek olduğunu söyledi.

TOKİ Adana Sarıçam kura sonucu 13 Ocak 2022!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi’ olarak tanıttığı çalışma, Adanalıları da heyecanlandırdı. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, merkez Seyhan-Yüreğir ve Çukurova ilçelerine 4 bin 100, Sarıçam’a 800, Yumurtalık’a 300, İmamoğlu ve Kozan’a 500’er, Tufanbeyli’ye ise 156 konut inşa edileceğini kaydetti.Adana’nın, proje kapsamında, Türkiye genelinde ilk 7’de olduğunu kaydeden Mustafa Karslıoğlu, “Bütün dünyada sosyal yardımlaşma, sosyal konut ölmüş durumdayken, Cumhurbaşkanı’mızın açıklaması, yüreğimize su serpti. Çevre illerimizde Kahramanmaraş’ta 2 bin 600, Mersin’de 3 bin 300, Osmaniye’de 1600, Hatay’da ise 4 bin 500 sosyal konut yapılacak. Adana’mız, çevre illerimize oranla ön planda tutulmuş” diye konuştu.

TOKİ kura sonuçları: Adana Sarıçam (Akkuyu-Buruk) kura sonuçları açıklandı  mı? - Haberler Milliyet

Proje sayesinde daha önceden tapusu olmayanların ev sahibi olabileceğini aktaran Karslıoğlu, rekabet ortamı da gelişeceği için emlak sektöründeki fiyatların aşağı çekilebileceğini söyledi. Banka önünde sıra bekleyen Dudu Caymaz (65) ise daha önce çok kez TOKİ’ye başvuru yaptığını ancak kura çekimlerinde kendisine daire çıkmadığını belirterek, “Heyecanla bekliyoruz” dedi.Şeyma Yeşil (20) de proje kapsamında konutların yüzde 20’sinin gençlere ayrılmasından mutlu olduğunu söyledi.

Adana'da sosyal konut heyecanı; 6 bin 356 konuta yoğun talep

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Başvurular nedeniyle birçok ilde bankalarda ATM’lerde uzun kuyruklar oluştu. Başvuru için gelenler ise bu projeyle ev sahibi olabilecekleri için heyecanlı olduklarını ifade ettiler. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak tanıtılan çalışma, Adanalıları da heyecanlandırdı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.