Türkiye’nin çeşitli alanlardaki uluslararası işbirliğini artırmayı amaçlayan 11 yeni anlaşma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.
Azerbaycan ile yapılan üç ayrı anlaşma dikkat çekerken, bu anlaşmalar sırasıyla 15 Kasım 2024’te Bakü’de imzalanan Turizm İşbirliği Anlaşması, 8 Mayıs 2024’te Ankara’da imzalanan Su Alanında İşbirliği Anlaşması ve 19 Şubat 2024’te imzalanan Veterinerlik Alanında İşbirliği Anlaşması oldu. Anlaşmalar; turizm, su yönetimi ve veterinerlik alanlarında işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.
Türkiye, Arnavutluk ile de 20 Şubat 2024 tarihinde ormanların ve korunan alanların sürdürülebilir yönetimi konusunda bir mutabakat zaptı imzaladı. Çevre dostu politikaların geliştirilmesini amaçlayan anlaşma, çevresel işbirliğini derinleştirmeyi amaçlıyor.
Cezayir ile yapılan iki ayrı anlaşma da Resmi Gazete’de yer aldı. Bunlardan ilki, 5 Temmuz 2022’de gençlik ve spor alanında imzalanırken, diğeri 16 Mayıs 2022’de bayındırlık işbirliğini kapsayan bir mutabakat zaptı olarak kayda geçti.
Endonezya ve Moğolistan ile sağlık ve tıp bilimleri alanında imzalanan iki anlaşma da onaylandı. 12 Şubat 2025 ve 16 Ocak 2025 tarihlerinde imzalanan bu anlaşmalar, taraflar arasında eşitlik ve karşılıklı fayda esasına dayalı olarak sağlık alanında ortaklık hedefliyor.
Enerji alanında işbirliği amacı taşıyan bir diğer anlaşma ise 5 Ekim 2024’te İstanbul’da Sao Tome ve Principe ile imzalandı. Tarafların enerji ve hidrokarbonlar alanında teknik bilgi ve uzmanlık paylaşımına dayalı işbirliği yürütmesi öngörülüyor.
Ayrıca, 6 Aralık 2016’da imzalanan Namibya ile hava ulaştırmasına yönelik anlaşma da onaylanarak yürürlüğe girdi. Anlaşma ile uluslararası hava taşımacılığı imkanlarının artırılması amaçlanıyor.
RTÜK Başkanı Şahin’den İzmir’de gazetecilere yönelik saldırıya kınama
Son olarak, 21 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye-Estonya Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokolü de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Protokol, kara yolu taşımacılığına ilişkin teknik ve istatistiki konuların ele alındığı görüşmeleri içeriyor.
EĞİTİM
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026SPOR
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026EĞİTİM
14 Mart 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7644 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4592 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2701 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1782 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1681 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.